Ovoce v karamelu

Vánoční netradiční oučník vám jistě zachutná. Ovoce obalení karamelem a k němu vanilkový krém, mňam!


2.9711x
60 min

Postup přípravy

Smícháme 4 lžíce mléka s pudinkovým práškem a vejcem. Zbytek mléka svaříme se 70 g cukru. Do něj vlijeme pudinkový základ a uvaříme krém. Přidáme žervé, přikryjeme fólií a necháme vystydnout. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Pomeranče sloupneme tak, aby zůstala bílá kůžička, a též pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme zbylý cukr. Když zhnědne, přidáme máslo a pak kolečka ovoce. Poté, co zkaramelizují, je rozdělíme na talířky. Datle vypeckujeme a rozkrájíme. Tuhou šlehačku vmícháme do vanilkového krému, přidáme jej ke karamelovému ovoci a zdobíme plátky datlí.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovoce v karamelu

Zpět na recept