Ovesné karbanátky

Jednoduché karbanátky z ovesných vloček, uzeniny a sýra.


3.294x
25 min

Postup přípravy

Ve vroucí osolené vodě spaříme ovesné vločky a 2 - 3 minutky je v ní necháme prohřát. Vodu již nevaříme. Vločky scedíme a necháme vychladnout.

Sýr nastrouháme a uzeninu nakrájíme na drobné kostičky.

Do vychladlých ovesných vloček vmícháme vejce. Přidáme sýr, vegetu, majoránku a uzeninu. Směs promícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Opět promícháme a nakonec podle chuti osolíme.

Z ovesné hmoty tvarujeme karbanátky. Podle chuti můžeme ovesné karbanátky obalit jako klasický řízek - v trojobalu.

V pánvi si rozpálíme olej a ovesné karbanátky na něm smažíme dozlatova.

Zlatavé ovesné karbanátky podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo jen tak s čerstvým pečivem.
user-icon

autor ota


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesné karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.