Ve vroucí osolené vodě spaříme ovesné vločky a 2 - 3 minutky je v ní necháme prohřát. Vodu již nevaříme. Vločky scedíme a necháme vychladnout.
Sýr nastrouháme a uzeninu nakrájíme na drobné kostičky.
Do vychladlých ovesných vloček vmícháme vejce. Přidáme sýr, vegetu, majoránku a uzeninu. Směs promícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Opět promícháme a nakonec podle chuti osolíme.
Z ovesné hmoty tvarujeme karbanátky. Podle chuti můžeme ovesné karbanátky obalit jako klasický řízek - v trojobalu.
V pánvi si rozpálíme olej a ovesné karbanátky na něm smažíme dozlatova.
Zlatavé ovesné karbanátky podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo jen tak s čerstvým pečivem.
Zajímavé komentáře
Ahoj.