Ovesné karbanátky

Jednoduché karbanátky z ovesných vloček, uzeniny a sýra.


3.294x
25 min

Postup přípravy

Ve vroucí osolené vodě spaříme ovesné vločky a 2 - 3 minutky je v ní necháme prohřát. Vodu již nevaříme. Vločky scedíme a necháme vychladnout. Sýr nastrouháme a uzeninu nakrájíme na drobné kostičky. Do vychladlých ovesných vloček vmícháme vejce. Přidáme sýr, vegetu, majoránku a uzeninu. Směs promícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Opět promícháme a nakonec podle chuti osolíme. Z ovesné hmoty tvarujeme karbanátky. Podle chuti můžeme ovesné karbanátky obalit jako klasický řízek - v trojobalu. V pánvi si rozpálíme olej a ovesné karbanátky na něm smažíme dozlatova. Zlatavé ovesné karbanátky podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo jen tak s čerstvým pečivem.
user-icon

autor ota

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovesné karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena