Otrubový chleba na plech bez mouky

Recept na zdravé pečivo, které mažeme různými pomazánkami. Hodí se i ke guláši, fazolím, dobrý je i jen tak samotný na chuť.


4.611x
30 min

Postup přípravy

Plynovou troubu rozehřejeme na 180 °C. V míse smícháme všechny suché přísady - otruby, semínka, prášek do pečiva, koření a trochu soli. Sůl přidáme podle chuti. Dále přidáme jogurt, vejce a vše promícháme.

Do těsta můžeme použít i další semínka. Pro výraznější chuť lze přidat třeba i trochu sušeného česneku nebo různé sušené bylinky a koření. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce asi 0,5 cm. Záleží na velikosti plechu.

Otrubový chleba pečeme 17 - 20 minut ve střední poloze trouby. Po upečení obrátíme na suchou utěrku, stáhneme pečicí papír a necháme vypotit a vychladnout.

Otrubový chleba na plech bez mouky chutná výborně třeba s pomazánkou z makrely. Čerstvý chléb s horkým čajem s citronem také nemá chybu. Chléb můžeme potom zmrazit v mikrotenovém sáčku. Po vyjmutí je do pár minut vláčný jako čerstvý.
user-icon

autor Marcela1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Otrubový chleba na plech bez mouky

Zpět na recept