Pálivost si každý může upravit dle toho, co snese. Když se vynechá česnek, tak to bude jen ostrý kečup. Jemný dětský kečup je bez pálivých složek a česneku. Pro intenzivnější chuť a tmavší barvu lze zeleninu dusit až do velmi husté směsi, se kterou se třeba stále míchat, protože se rychle začne připékat na dno.
Jak si doma uvařit poctivý kečup z rajčat? Zkuste recept krok za krokem
Domácí kečup si můžeme uvařit přesně podle své chuti – sladší, kyselejší nebo pikantnější. Potřebujeme vyzrálá rajčata, trochu zeleniny na zjemnění a voňavé koření, které dodá kečupu charakter. Množství cukru volíme podle sladkosti rajčat, ocet zajistí správný říz a trvanlivost. Připravte si sklenice, protože tenhle kečup budete chtít mít v zásobě po celý rok.
Autor:cubeec





Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena