Oříšková rýže

Sladká rýže s chutí lískových oříšků.


3.04x
30 min

Postup přípravy

Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Řídíme se návodem na obalu, nebo vaříme tak, jak jsme zvyklí. Jasmínová rýže se bude trochu lepit, i když nám k vaření postačí 12 - 15 minut. Mezitím si nameleme a nasekáme lískové oříšky, pár jich necháme vcelku. Rýži v hrnci nebo v míse promícháme podle chuti s cukrem, mletými a nasekanými ořechy, pokapeme rumem. Dobře promícháme. Oříškovou rýži servírujeme teplou, na talíři ji přelijeme máslem, na ozdobu posypeme cukrem a jádry ořechů. Pokud připravujeme oříškovou rýži pro děti, rum vynecháme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Oříšková rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena