Plátky lískových oříšků nebo mandlí orestujeme na teflonové pánvi bez tuku do zlatohněda. Vyndáme je a necháme vychladnout.
Polovinu oříšků rozdrobíme v dlaních a smícháme s vejci a kysanou smetanou. Okořeníme solí, pepřem a špetkou koriandru. Šunku nakrájíme na proužky a přimícháme. Ve dvou malých teflonových pánvích rozpustíme po lžíci másla. Na každou vložíme čtvrtinu vaječné hmoty a necháme krátce osmažit. Posypeme ořechovými plátky, obrátíme a dosmažíme. Následně osmažíme ještě 2 omelety. Při pečení můžeme po obracení omelety posypat ještě velmi jemně nakrájenou čerstvou červenou, případně zelenou paprikou.
Oříškové omelety rozdělíme na talíře, posypeme čerstvými bylinkami a ozdobíme rajčátky. Oříškové omelety ihned podáváme.