Oříšková bábovka s jemnou citronovou polevou

Vláčná bábovka s citronovou polevou, lahodná, svěží a jednoduchá.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, mléko, olej, vlažnou vodu, kypřící prášek a vymícháme hladké a vláčné těsto. Nakonec přidáme dvě lžíce kakaa, hrst mletých vlašských ořechů a znovu dobře promícháme. Těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme při 180 stupních Celsia zhruba 30 minut, řídíme se podle zkušeností s vlastní troubou. Upečenou bábovku zkontrolujeme píchnutím špejlí, je-li špejle suchá a čistá, bábovka je hotová. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.


Připravíme si citronovou polevu - do misky dáme vodu s citronovou šťávou a pomalu přidáváme moučkový cukr, za stálého šlehání metličkou, až směs získá hladkou, hustou konzistenci. Tou pak potíráme vychladlý moučník a polevu na něm necháme dobře zatuhnout. Poté oříškovou bábovku s citronovou polevou nakrájíme a podáváme.


6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky


Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.


6


Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem


Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.


Vzpomínka

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Oříšková bábovka s jemnou citronovou polevou

Zpět na recept