Vláčná bábovka s citronovou polevou, lahodná, svěží a jednoduchá.
těsto | |
---|---|
2 ks | vejce |
1 hrnek | cukr krystal |
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 hrnek | mléko |
0.5 hrnku | olej |
2 lžíce | vlažná voda |
1 ks | kypřicí prášek |
2 lžíce | kakao |
1 hrst | mleté ořechy |
poleva | |
1 lžíce | vlažná voda |
1 lžíce | citronová šťáva |
100 g | cukr moučka |
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, mléko, olej, vlažnou vodu, kypřící prášek a vymícháme hladké a vláčné těsto. Nakonec přidáme dvě lžíce kakaa, hrst mletých vlašských ořechů a znovu dobře promícháme. Těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme při 180 stupních Celsia zhruba 30 minut, řídíme se podle zkušeností s vlastní troubou. Upečenou bábovku zkontrolujeme píchnutím špejlí, je-li špejle suchá a čistá, bábovka je hotová. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Připravíme si citronovou polevu - do misky dáme vodu s citronovou šťávou a pomalu přidáváme moučkový cukr, za stálého šlehání metličkou, až směs získá hladkou, hustou konzistenci. Tou pak potíráme vychladlý moučník a polevu na něm necháme dobře zatuhnout. Poté oříškovou bábovku s citronovou polevou nakrájíme a podáváme.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena