Ořechový likér

Domácí ořechový likér vás zahřeje v podzimních a zimních obdobích.


3.0879x
60 min

Postup přípravy

Nejprve připravíme ořechy. Nezralé ořechy rozkrojíme na čtvrtky a namočíme na 24 hodin do vody. Po uplynutí této doby vodu slijeme a ořechy vložíme do láhve, nebo do větší sklenice. Zalijeme vodkou nebo žitnou. Zadělanou láhev se zalitými ořechy postavíme na teplé místo v domě / bytě a necháme stát asi měsíc.


Po měsíci slijeme alkohol do čisté láhve a uschováme. Ořechy znovu zalijeme čistou vodkou nebo jinou pálenkou - přibližně 1/8 litru, přidáme líh, hřebíček, skořici, pomerančovou kůru a cukr svařený s vodou. (Cukr vaříme s vodou asi 15 minut.)


Láhev opět postavíme na slunce asi na 14 dní. Pak tekutinu scedíme, smícháme dohromady pálenku z prvního namáčení ořechů i z druhého. Znovu dobře procedíme a slijeme do láhví. Pečlivě uzavřeme a ještě necháme uležet. Likér je hotový a můžeme jím potěšit své blízké.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechový likér

Zpět na recept