Ořechový koláč z domácí pekárny

Medový koláč, který uděláme v domácí pekárně není náročný, ale trochu si s přípravou musíme pohrát. Ke kávě a k čaji je výborný.


4.227x
120 min
2×

Postup přípravy

Než začneme s přípravou, vložíme do vody salko v konzervě a dvě hodiny jej vaříme. Po první hodině převrátíme konzervu, aby se salko rovnoměrně uvařilo. Mezitím si umeleme ořechy.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Do pekárny si dáme žloutky, cukr, med, olej, mouku s práškem do pečiva, část ořechů, zbytek necháme na posypání koláče. Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh.

Takto vyšlehané těsto dáme do domácí pekárny, kterou nemusíme vymazávat ani vysypávat moukou. Těsto rovnoměrně nalijeme do formy.

Pečeme v domácí pekárně v programu 10, stupeň zhnědnutí dáme na světlý.

Připravíme si náplň. Uvařené salko necháme vychladnout a pak jej vyšleháme s máslem.

Upečený koláč necháme vychladnout a pak ho nakrájíme po celé jeho délce asi tak po půl centimetru. Každý plátek koláče mažeme připravenou náplní a slepíme dohromady. Nakonec celé pomažeme zbylým krémem a posypeme ořechy. Ořechový koláč necháme jeden den při pokojové teplotě přikrytý utěrkou. Pak krájíme šikmo.

Na druhý den můžeme ořechový koláč z domácí pekárny podávat. Zdobíme šlehačkou a grankem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechový koláč z domácí pekárny

Zpět na recept