Snadný recept na pečené ořechové cukroví naplněné máslovým krémem a ozdobené čokoládovou polevou možná chybí ve vaší vánoční kuchařce.
Hodnocení
4.7
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Máslo200 g
Rum1 lžíce
Kakao1 lžíce
Cukr moučka150 g
Hladká mouka 350 g
Mleté ořechy70 g
Na potření
Máslo
Náplň
Máslový krém
Na ozdobu
Čokoládová poleva
Postup přípravy
Z hladké mouky, cukru moučka, mletých ořechů, vejce, kakaa, rumu a másla nebo margarínu vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.
Těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme obdélníčky, které navíjíme na kovové trubičky lehce potřené tukem. Velikost si určíme sami podle toho, jak máme velké kovové trubičky. Spoje dobře přitiskneme.
Trubičky dáme na plech s pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Upečené trubičky sundáme z kovových trubiček, konce namáčíme do čokoládové polevy a klademe na mřížku, kde je necháme okapat a ztuhnout.
Nakonec trubičky naplníme připraveným máslovým krémem.
Ořechové trubičky podáváme s šálkem kávy nebo čaje ke svátečnímu pohoštění.