Ořechová hrnečková bábovka

Osvědčený recept na výbornou bábovku s ořechovou příchuti a kakaem.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a přidáváme střídavě olej s mlékem, mouku s práškem do pečiva, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Poté přidáme ušlehaný sníh z bílků.

Do poloviny těsta můžeme přidat kakao a těsto plníme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.

Bábovku pečeme prvních 20 minut při 200 °C a dále 30 - 40 minut při 150 °C. Ořechová bábovka je upečená, když z ní vytáhneme suchou špejli.

Ořechovou hrnečkovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme. Bábovka vydrží vláčná i celý týden, pokud ji hned nesníme. Nejlepší je na cesty.
user-icon

autor Nikita


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechová hrnečková bábovka

Zpět na recept