Ořechová bábovka v čokoládě

Bábovka v čokoládě s chutí ořechů - výborný moučník k odpolední kávě!


4.747x
75 min
6×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme ořechy - pomocí speciálního nože a širší nádoby (dodávané k ponornému mixéru) si nasekáme jádra ořechů - ne moc jemně. Kdo nemá mixér, použije mlýnek na maso.

Na těsto ušleháme celá vejce do pěny, pak pomalu přikapáváme olej a poté vlažnou vodu. Zmírníme otáčky šlehače a přidáváme vanilkový cukr, krupicový cukr, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme nasekané ořechy.

Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při 145 °C asi 40 minut.

Hotovou a vychladlou bábovku potřeme rozpuštěnou čokoládou na vaření. Je vhodné čokoládu nastavit lžící mléka a kapkou oleje, lépe se pak roztírá.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechová bábovka v čokoládě

Zpět na recept