Opilý Izidor

Jak je z názvu patrné, není tento moučník nejvhodnější pro děti, ale dospěláci jím určitě nepohrdnou.


3.1208x
60 min

Postup přípravy

Ořechy umeleme opravdu najemno. Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj přimícháváme žloutky, cukr, mouku a ořechy. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Hotový korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme náplně. Na první náplň utřeme žloutky s cukrem, máslem a kakaem. Rozetřeme ji na upečený plát těsta.

Příprava druhé náplně je ještě jednodušší. Ořechy, cukr a rum smícháme v pastu, která musí být roztíratelná. Pokud bude třeba, přidáme rumu o něco více. Náplň naneseme na připravený základ.

Ve vodní lázni si rozpuštěním másla a čokolády připravíme čokoládovou polevu, kterou nakonec opilého Izidora pokropíme. Moučník necháme ztuhnout.

Po ztuhnutí Izidora krájíme na řezy 2x3 cm a můžeme podávat.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý Izidor

Zpět na recept