Grilované ovoce je mezi grilovanými specialitami na vrcholu toho, čeho se lidé bojí. A zbytečně. Ovoce na grilu můžeme připravit jako chuťovku nebo přílohu ke grilovanému masu. Povedenou marinádou zvýrazníme chuť ovoce.
Nemusíme se bát ani pálivých experimentů a do základní marinády vmíchat špetku bílého pepře, mleté papriky, chilli nebo trochu sójové omáčky.
Marinádu můžeme vymíchat i z tradičního sladkého koření jako je hřebíček, vanilkový lusk nebo mletá skořice. Základní surovinu k marinování a grilování ovoce bývá med či sirup.
Jednoduché božské dezerty nad plamenem aneb Jak grilovat ovoce?
Grilování nepatří jen masu a zelenině. Když na rošt položíme ovoce, začnou se dít věci – cukry karamelizují, vůně sílí a chuť získává nový rozměr. Připravte si s námi dezerty z grilu, které jsou rychlé, efektní a rozhodně stojí za vyzkoušení. Grilované ovoce je ideální sladkou tečkou po letní večeři.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena