Opilý Františkán

Recept na výborné vánoční a silvestrovské rumové čtverečky.


4.218x
120 min
2×

Postup přípravy

Heru, moučkový cukr a žloutky ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao, nakonec zvolna přimícháme vyšlehaný sníh z bílků.

Na plech dáme alobal a pečící papír. Rozetřeme těsto a upečeme ve vyhřáté troubě.

Upečené těsto překlopíme na vál, papír stáhneme a celý plát hned potřeme marmeládou. Po zaschnutí dáme ořechovou náplň, nejlépe po lžících vždy kousek od sebe a ve vodě navlhčenou rukou ji rozprostřeme po celé ploše. Stěrkou urovnáme. Potom polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, trochu si necháme na konečné dozdobení, kdy opilého františkána trochu pocákáme.

Na náplň smícháme ořechy, cukr a rum. Smícháme v ořechovou hmotu.

Po ztuhnutí nakrájíme ostrým nožem na malé čtverečky.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý Františkán

Zpět na recept