Opilý Františkán

Recept na výborné vánoční a silvestrovské rumové čtverečky.


4.218x
120 min
2×

Ingredience

těsto

6 ksvejce
1 lžícekakao
0.5 balíčkuprášek do pečiva
220 gcukr moučka
120 ghrubá mouka
220 gHera

náplň

1-2 dlrum
cukr moučka
250 gmleté ořechy

na ozdobu

1 balíčekčokoládová poleva

na potření

1 sklenicerybízová marmeláda

Postup přípravy

Heru, moučkový cukr a žloutky ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao, nakonec zvolna přimícháme vyšlehaný sníh z bílků. Na plech dáme alobal a pečící papír. Rozetřeme těsto a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečené těsto překlopíme na vál, papír stáhneme a celý plát hned potřeme marmeládou. Po zaschnutí dáme ořechovou náplň, nejlépe po lžících vždy kousek od sebe a ve vodě navlhčenou rukou ji rozprostřeme po celé ploše. Stěrkou urovnáme. Potom polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, trochu si necháme na konečné dozdobení, kdy opilého františkána trochu pocákáme. Na náplň smícháme ořechy, cukr a rum. Smícháme v ořechovou hmotu. Po ztuhnutí nakrájíme ostrým nožem na malé čtverečky.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Opilý Františkán

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena