Opilý Frantík

Oblíbený rodinný dezert, který děláme hlavně na Vánoce. Dezert není vhodný pro děti.


3.272x
30 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.

Máslo utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme kakao, mouku a důkladně promícháme nebo utřeme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který po částech do základu těsta vpracujeme.

Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Mezitím si připravíme nádivku. Ořechy umeleme najemno a smícháme je s cukrem.

Upečený korpus necháme vychladnout a potřeme jej oblíbenou marmeládou. Ve vodní lázni si pomalu rozpustíme čokoládu na polevu.

Ořechy s cukrem smícháme s rumem a vzniklou nádivku rozetřeme na korpus s marmeládou. Nakonec na něj rozprostřeme připravenou tekutou čokoládu.

Dezert necháme minimálně do druhého dne uležet a ztuhnout. Pak jej krájíme na porce, nebo jej můžeme nakrájet na kostičky 3x3 cm.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý Frantík

Zpět na recept