Opilý Francek

Oblíbený moučník pro dospělé. Množství rumu, džemu, meruněk a čokoládové polevy záleží na vás a vaší chuti. Po konzumaci moučníku však nesedejte za volant! Moučník je jednoduchý, takže by ho měl zvládnout každý.


3.0246x
90 min
1×

Ingredience

5 ksvejce
rum
1 balíčekprášek do pečiva
220 gcukr krupice
200 gmoučkový cukr
čokoládová poleva
220 ghera (tuk na pečení)
120 gpolohrubá mouka (výběrová)
300 gvlašské ořechy mleté
meruňkový džem
kompotované meruňky

Postup přípravy

Oddělíme bílky od žloutků. Heru necháme trochu změknout a mouku smícháme s kypřícím práškem a prosijeme. Z hery, žloutků, cukru krupice a mouky vyšleháme těsto (v uvedeném pořadí). Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Vymažeme si plech nebo jej vyložíme pečícím papírem a upečeme jej při teplotě 170 °C v předehřáté troubě.

Upečený korpus necháme vychladnout. Studený korpus pomažeme meruňkovým džemem. Meruňky zcedíme, necháme okapat a rozložíme je na marmeládu. Mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a zasypeme jimi meruňky. Vše lehce rukou přitiskneme ke korpusu a pokapeme rumem.

Připravíme si čokoládovou polevu. Buď podle návodu na obalu nebo ve vodní lázni a celý moučník jí zalijeme. Moučník necháme alespoň den v chladu odležet.

Podáváme jako moučník ke kávě nebo jen tak na chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý Francek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena