Oddělíme bílky od žloutků. Heru necháme trochu změknout a mouku smícháme s kypřícím práškem a prosijeme. Z hery, žloutků, cukru krupice a mouky vyšleháme těsto (v uvedeném pořadí). Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Vymažeme si plech nebo jej vyložíme pečícím papírem a upečeme jej při teplotě 170 °C v předehřáté troubě.
Upečený korpus necháme vychladnout. Studený korpus pomažeme meruňkovým džemem. Meruňky zcedíme, necháme okapat a rozložíme je na marmeládu. Mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a zasypeme jimi meruňky. Vše lehce rukou přitiskneme ke korpusu a pokapeme rumem.
Připravíme si čokoládovou polevu. Buď podle návodu na obalu nebo ve vodní lázni a celý moučník jí zalijeme. Moučník necháme alespoň den v chladu odležet.
Podáváme jako moučník ke kávě nebo jen tak na chuť.Autor:janakrejsova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena