Opilý Francek

Oblíbený moučník pro dospělé. Množství rumu, džemu, meruněk a čokoládové polevy záleží na vás a vaší chuti. Po konzumaci moučníku však nesedejte za volant! Moučník je jednoduchý, takže by ho měl zvládnout každý.


3.0246x
90 min
1×

Postup přípravy

Oddělíme bílky od žloutků. Heru necháme trochu změknout a mouku smícháme s kypřícím práškem a prosijeme. Z hery, žloutků, cukru krupice a mouky vyšleháme těsto (v uvedeném pořadí). Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Vymažeme si plech nebo jej vyložíme pečícím papírem a upečeme jej při teplotě 170 °C v předehřáté troubě.



Upečený korpus necháme vychladnout. Studený korpus pomažeme meruňkovým džemem. Meruňky zcedíme, necháme okapat a rozložíme je na marmeládu. Mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a zasypeme jimi meruňky. Vše lehce rukou přitiskneme ke korpusu a pokapeme rumem.



Připravíme si čokoládovou polevu. Buď podle návodu na obalu nebo ve vodní lázni a celý moučník jí zalijeme. Moučník necháme alespoň den v chladu odležet.



Podáváme jako moučník ke kávě nebo jen tak na chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý Francek

Zpět na recept