Opilý bochánek

Ze alkoholického nápoje cider můžete připravit i výborné moučníky.


1.85x
45 min

Postup přípravy

V hrnci zahřejte máslo, olej, na kousky nakrájené sušené ovoce (goji a rozinky krájet nemusíte), cukr, pomerančovou kůru i šťávu a cider. Přiveďte k varu a na mírném plameni za občasného míchání nechte vařit 10 minut. Ovoce nabobtná.

Zapněte troubu na 180 stupňů Celsia (160 horkovzdušně). Směs nechte vychladnout a potom do ní nasypte sodu. Zamíchejte a nelekejte se, pěkně to pění. Přidejte vejce a mouku a dobře promíchejte. Formu na pečení o velikosti zhruba 22x11 cm vyložte pečícím papírem a naplňte těstem. Povrch opilého bochánku posypte plátky mandlí a dejte péct na 40 minut.

Zdroj: www.madapple.cz
www.veruska.cz
user-icon

autor Petr Král


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý bochánek

Zpět na recept