Opilý bochánek

Ze alkoholického nápoje cider můžete připravit i výborné moučníky.


1.85x
45 min

Ingredience

2 ksvejce
50 gmáslo
1 kspomeranč
100 ghladká mouka
30 gpanenský olivový olej
1 lžícejedlá soda
60 gpohanková mouka
200 gsušené ovoce
40 gšpaldová mouka
30 gjemný třtinový cukr
120 mlcider Mad Apple

na ozdobu

plátky mandlí

Postup přípravy

V hrnci zahřejte máslo, olej, na kousky nakrájené sušené ovoce (goji a rozinky krájet nemusíte), cukr, pomerančovou kůru i šťávu a cider. Přiveďte k varu a na mírném plameni za občasného míchání nechte vařit 10 minut. Ovoce nabobtná.

Zapněte troubu na 180 stupňů Celsia (160 horkovzdušně). Směs nechte vychladnout a potom do ní nasypte sodu. Zamíchejte a nelekejte se, pěkně to pění. Přidejte vejce a mouku a dobře promíchejte. Formu na pečení o velikosti zhruba 22x11 cm vyložte pečícím papírem a naplňte těstem. Povrch opilého bochánku posypte plátky mandlí a dejte péct na 40 minut.

Zdroj: www.madapple.cz
www.veruska.cz
user-icon

autor Petr Král


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilý bochánek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena