Opilé kuře s marinádou

Recept na chutně marinované a s pivem upečené kuře.


3.02x
120 min

Postup přípravy

Suroviny na marinádu smícháme a společně zahřejeme. Teplou marinádou zalijeme v misce omyté a osušené kuře, důkladně ho ze všech stran v marinádě vykoupeme a necháme marinovat 1 hodinu.

Plechovku s pivem otevřeme, odlijeme asi 1 dl a do víčka uděláme ostrým nožem další dva otvory. Plechovku postavíme na plech. Příště pod ni dám papír na pečení, šťáva odkapávající z kuřete se připekla k plechu, papír ušetří jeho drhnutí.

Na plechovku posadíme kuře a vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C. Pečeme asi 40 minut do zezlátnutí. Během pečení můžeme kuře občas potřít zbylou marinádou.

Opilé kuře s marinádou podáváme s chlebem nebo jakkoliv upravenými bramborami.
user-icon

autor suback


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilé kuře s marinádou

Zpět na recept