Opilá štika

Štika marinovaná v červeném víně, opečená se žampiony.


4.111x
60 min
2×

Postup přípravy

Porce štiky omyjeme, osušíme a osolíme i opepříme. Smícháním vína, rumu i sherry si připravíme marinádu, do které připravenou štiku naložíme. V chladu necháme přes noc marinovat.

Na rozpáleném másle opékáme podkovy štiky po obou stranách asi 10 - 15 minut. Poté je vyndáme a udržujeme teplé. Žampiony očistíme a vložíme do výpeku. Jemně je osolíme a restujeme do změknutí. Poté žampiony vyndáme ke štice.

Do pánve nalijeme zbylou marinádu, provaříme ji a zjemníme smetanou. Omáčku uvedeme do varu, vrátíme štiku i žampiony a krátce prohřejeme.

Opilou štiku podáváme s pečenými brambory, plátkem citronu a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilá štika

Zpět na recept