Opilá štika

Štika marinovaná v červeném víně, opečená se žampiony.


4.111x
60 min
2×

Ingredience

sůl
120 gmáslo
250 gmalé žampiony
drcený barevný pepř
8 kspodkova ze štiky

marináda

2 lžícerum
3 lžícesherry
100 mlčervené víno

omáčka

1 kelímekzakysaná smetana

Postup přípravy

Porce štiky omyjeme, osušíme a osolíme i opepříme. Smícháním vína, rumu i sherry si připravíme marinádu, do které připravenou štiku naložíme. V chladu necháme přes noc marinovat. Na rozpáleném másle opékáme podkovy štiky po obou stranách asi 10 - 15 minut. Poté je vyndáme a udržujeme teplé. Žampiony očistíme a vložíme do výpeku. Jemně je osolíme a restujeme do změknutí. Poté žampiony vyndáme ke štice. Do pánve nalijeme zbylou marinádu, provaříme ji a zjemníme smetanou. Omáčku uvedeme do varu, vrátíme štiku i žampiony a krátce prohřejeme. Opilou štiku podáváme s pečenými brambory, plátkem citronu a zeleninovou oblohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilá štika

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena