Opilá játra

Játra dušená na víně se směsí ovoce.


3.716x
60 min
2×

Ingredience

2 lžícesolamyl
1 kscibule
100 mlvoda
2 lžičkyvegeta
200 mlčervené víno
2 miskykari koření
500 gvepřová játra
2 ksvelké jablko
1 plechovkasměs ovoce (ananas, hrušky, hroznové víno)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
drhnutá majoránka

Postup přípravy

Játra propláchneme vodou, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Ovoce scedíme a šťávu dáme bokem. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme játra a orestujeme je. Pak přidáme polovinu jablek, podlijeme vínem a šťávou z ovoce, dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme zbylá jablka, okapané ovoce, vodu, přisypeme koření a dusíme do úplného změknutí jater. Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a podle chuti dosolíme. Opilá játra podáváme s rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Opilá játra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena