Opilá borůvková roláda

Recept na ovocný dezert s piškotovým základem a máslovým krémem.


4.04x
30 min

Ingredience

250 gcukrářské piškoty

krém

180 gmáslo
1 lžícerum
2 ksžloutek
80 gcukr moučka
50 gmleté mandle
4-5 lžicsunarka s příchutí lesního ovoce

podle potřeby

marmeláda
máslo na vymazání
kompotová šťáva

na ozdobu

kokos

podle chuti

kompotované borůvky

Postup přípravy

Formu nejdříve vymažeme máslem nebo jiným tukem. Piškoty rozložíme třeba na alobal a pokapeme šťávou z borůvkového kompotu. Krém vyšleháme z povoleného másla, moučkového cukru, mletých mandlí, žloutků, rumu a sunarky s příchutí lesního ovoce. Na dno a strany formy vyložíme cukrářské piškoty a naneseme asi polovinu mandlového krému, zasypeme borůvkami. Dáme zbytek krému a celý srnčí hřbet pokryjeme jakoby do zakulacené stříšky piškoty. Horní piškoty pokapeme kompotovou šťáva, na cik cak potřeme marmeládou a zasypeme kokosem. Borůvkovou piškotovou roládu s krémem necháme před krájením a podáváním několik hodin v lednici, aby dobře zatuhla.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Opilá borůvková roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena