Opékaná bylinková sekaná

Klasická sekaná doplněná bylinkami a dokřupava opečená.


3.2118x
75 min

Postup přípravy

Vepřové maso důkladně očistíme a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme a co nejdůkladněji promícháme s bylinkami, strouhankou a sytovými vejci. Hmotu necháme asi čtvrt hodiny v chladu odpočinout.

Z uleželé hmoty vytvarujeme šišku, kterou potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi půl hodiny.

Hotovou sekanou vyndáme, rozkrájíme na plátky a na rozpáleném oleji ještě každý plátek z obou stran důkladně orestujeme dokřupava.

Podáváme se zeleninovým salátem.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opékaná bylinková sekaná

Zpět na recept