Bílou část naťové cibulky nasekáme nadrobno a zelenou část nakrájíme na kousky tak 5 - 6 cm dlouhé. Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíky. Omytou cuketu rozkrojíme podélně na poloviny a jednu nakrájíme na plátky. Druhou půlku můžeme použít k naplnění či jiné úpravě.
Na rozpáleném oleji mrkev pozvolna tak 10 minut dusíme. Cuketu přelijeme vařící osolenou vodou, zhruba 3 minuty blanšírujeme, potom slijeme a necháme okapat. Osušenou mozzarellu nakrájíme na plátky. Na každý plátek cukety dáme kousek mrkve, mozzarelly a zelené cibulky. Osolíme, opepříme a posypeme podle chuti bylinkami. Cuketové plátky zabalíme a sepneme párátky.
Rolky osmažíme na oleji a vyjmeme je. Na tuku potom orestujeme nasekanou cibulku, zalijeme vývarem a dochutíme utřeným česnekem. Přivedeme k varu a vložíme cuketové rolky. Vaříme tak 15 - 20 minut. Rajče nakrájíme na kostičky a také je vložíme do vývaru.
Opečené cuketové rolky podáváme ozdobené kostičkami rajčat, snítkou bylinky na malém množství šťávy a s bramborovou kaší. Také je můžeme servírovat s pikantní rajčatovou omáčkou.