Omeleta se špenátem

I Japonci si občas dopřejí omeletu. Nechybí sójová omáčka a pořádná dávka špenátu.


4.811x
15 min
1×

Postup přípravy

Špenát omyjeme a povaříme ho v osolené vodě (asi 4 minuty). Vyjmeme, necháme okapat a vymačkáme z něj přebytečnou vodu.

Vejce rozšleháme a osolíme.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej (stačí pár kapek) a vlijeme polovinu vaječné směsi. Usmažíme klasickou omeletu, můžeme, ale nemusíme obracet. Postup opakujeme i s druhou polovinou vajíček.

Špenát položíme do středu omelety a stočíme, množství nám vystačí na 2 porce. Při podávání pokapeme omeletu se špenátem sójovou omáčkou. Podáváme jako přílohu k masitým jídlům.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omeleta se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Japonská