Vaření.czReceptyOmáčka ze zakysané smetany

Omáčka ze zakysané smetany

Omáčka ze zakysané smetany se slaninou se nejvíce hodí k těstovinám. Jednoduchý recept.


3.410x
25 min

Ingredience

190 gzakysaná smetana
200 ganglická slanina
1 ksčervená cibule
100 gsmetanový tavený sýr

podle potřeby

sůl
mléko
mletý pepř
hladká mouka

Postup přípravy

Na másle zpěníme červenou cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme slaninu nakrájenou také na kostičky. Krátce orestujeme. Postupně přidáváme rozmačkaný tavený sýr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Přidáme zakysanou smetanu a trochu mléka. Osolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme. Omáčku ze zakysané smetany vaříme zhruba 10 - 15 minut. Přidáváme mléko podle potřeby a zahušťujeme hladkou moukou. Omáčku ze zakysané smetany podáváme s vařenými těstovinami.
user-icon

autor Kačaba

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Omáčka ze zakysané smetany

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena