Omáčka z hlívy ústřičné

Omáčka vhodná k obědu.


4.565x
35 min
5×

Ingredience

1 kscibule
2 ksmrkev
500 ghlíva ústřičná
2 kskysaná smetana

podle chuti

sůl
1-2 ksbobkový list
sójová omáčka
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Velkou cibuli a hlívu očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme, hlívu nakrájíme na malé kousky.

Na oleji podusíme cibuli. Přidáme hlívy, krátce orestujeme a podlijeme vodou taky, aby byly hlívy ponořené. Podle chuti základ omáčky okořeníme a na mírném ohni vaříme.

Mrkve očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do omáčky. Když hlíva změkne, přidáme smetanu a omáčku povaříme ještě asi 5 minut.

Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s těstovinami.
user-icon

autor erickaaa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka z hlívy ústřičné

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.