Omáčka z červeného vína

Recept na omáčku, která se skvěle hodí zejména na pečená nebo grilovaná masa, např. hovězí pečeni.


2.9594x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a asi 5 minut smažíme. Přidáme lžíci hladké mouky a znovu za stálého míchání osmažíme. Obsah v kastrolku zalijeme vínem a hovězím vývarem a vaříme asi 10 minut, až omáčka zhoustne. Přidáme sůl a pepř, šťávu z pečeného masa a prohřejeme.

Omáčku z červeného vína podáváme k pečenému či grilovanému masu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka z červeného vína

Zpět na recept