Olomocká pomazánka

Recept na dva druhy pomazánek z Olomoucka.


3.45x
35 min

Ingredience

12.5 dkgmáslo
10 dkgbrynza
1 ksmalá cibule
1 lžičkaplnotučná hořčice
4 lžícezakysaná smetana
1 lžičkasardelová pasta
1 ksčervená cibule
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžícečerstvá pažitka
10 dkgolomouké tvarůžky

Postup přípravy

Dobře proleželé tvarůžky rozmačkáme vidličkou a umícháme se změklým máslem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mletou papriku a dobře promícháme. Výbornou olomockou pomazánku natřeme na čerstvý chléb a ozdobíme prstýnky červené cibule. Podobně pikantní, ovšem jemnější, je pomazánka brynzová. Brynzu vyšleháme s máslem, přidáme lžičku sladké mleté papriky, nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nasekanou pažitku, lžičku hořčice, lžičku sardelové pasty a zjemníme 4 lžícemi zakysané smetany. Důkladně promícháme a i tuto olomockou pomazánku podáváme s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Olomocká pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena