Olivové žemličky

Recept na měkoučké pečivo s chutí oliv.


3.54x
120 min
1×

Postup přípravy

Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Olivy nakrájíme.

Do mouky se solí zapracujeme kvásek, vejce, olej a nakrájené olivy. Vypracované těsto necháme 30 - 45 minut kynout. Lžící klademe na pomoučněný vál kousky těsta (celkem asi 30 kusů), které jemně poprášíme moukou a vytvarujeme z nich oválné žemličky. Žemličky klademe na lehce vymaštěný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pak je vložíme do dobře vyhřáté trouby a při 200 °C je pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova. Po vytažení z trouby olivové žemličky potřeme trochou vlažné vody, aby zůstaly vláčné.

Olivové žemličky podáváme podle chuti.
user-icon

autor RenčaM


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Olivové žemličky

Zpět na recept