Olivy jedni milují a druzí nesnesou. Tento recept je pro tu první skupinu.
Hodnocení
4.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
3 ks
vejce
2 ks
cibule
2-3 ks
žemle
750 g
mleté maso
1 balíček
zelené olivy bez pecek
podle chuti
sůl
bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
olej na smažení
Postup přípravy
Žemle pokrájíme na malé kousky a namočíme do mléka. Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Olivy slijeme, necháme dobře okapat, pokrájíme je na malé kousky.
V míse promícháme mleté maso, sekanou cibuli, vejce, vymačkanou housku a kousky oliv. Směs podle chuti okořeníme a osolíme.
Z připravené směsi tvoříme středně velké karbanátky, které smažíme v rozehřátém oleji.
Olivové karbanátky chutnají výtečně.