Olejová bábovka

Báječný vláčný moučník nejen na sváteční stůl. Výborně chutná s čerstvým mlékem.


3.3142x
60 min
1×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.

Žloutky, olej a cukry našleháme do pěny. Postupně všleháme mouku, vlažnou vodu a oříšky. Nakonec lehce vmícháme prášek do pečiva a tuhý sníh.
Pokud chceme udělat mramorovou bábovku, rozdělíme těsto na třetiny. Dvě třetiny necháme světlé a do zbylé třetiny vmícháme kakao.

Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě přibližně 40 až 45 minut.

Upečenou olejovou bábovku ocukrujeme a můžeme servírovat.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Olejová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.