Olejová bábovka Káji Maříka

Není nad rychlou bábovku na svátečním stole. Zde je recept.


3.274x
60 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Bábovkou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

Cukr, žloutky a olej našleháme do pěny. Přidáme vodu, rozinky a po malých částech mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

Těsto nalijeme do máslem vymazané a kokosem vysypané formy a pečeme při 190°C přibližně 40 minut.

Upečenou olejovou bábovku necháme vychladit, vyklopíme, ozdobíme moučkovým cukrem a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Olejová bábovka Káji Maříka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká