Okurky jako kvašáky

Recept na okurky, které jsou jiné chuti než známe, ale jsou výborné, nemusí se sterilovat.


3.383x
20 min

Postup přípravy

Recept je na 1 sklenici okurek.

Vodu svaříme se solí. Česnek oloupeme a začistíme. Listy rybízu a višně omyjeme. Okurky opereme.

Do jedné sklenice dáme 2 stroužky česneku, trochu kopru, pár koleček křenu a listy z černého rybízu a višně. Do sklenice naskládáme oprané okurky a zalijeme teplým slaným nálevem.

Okurky zavíčkujeme, nejlépe víčkem se závitem. Uložíme na tác a v teple necháme stát. Případné vyfouknutí víčka a zkalení nevadí, ztratí se. Šťáva bude vytékat na tác.

Jakmile již nebudou okurky kvasit můžeme okurky uschovat do spíže. Nezavařujeme!
user-icon

autor Karolko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Okurky jako kvašáky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.