Okurky jako kvašáky

Recept na okurky, které jsou jiné chuti než známe, ale jsou výborné, nemusí se sterilovat.


3.383x
20 min

Postup přípravy

Recept je na 1 sklenici okurek. Vodu svaříme se solí. Česnek oloupeme a začistíme. Listy rybízu a višně omyjeme. Okurky opereme. Do jedné sklenice dáme 2 stroužky česneku, trochu kopru, pár koleček křenu a listy z černého rybízu a višně. Do sklenice naskládáme oprané okurky a zalijeme teplým slaným nálevem. Okurky zavíčkujeme, nejlépe víčkem se závitem. Uložíme na tác a v teple necháme stát. Případné vyfouknutí víčka a zkalení nevadí, ztratí se. Šťáva bude vytékat na tác. Jakmile již nebudou okurky kvasit můžeme okurky uschovat do spíže. Nezavařujeme!
user-icon

autor Karolko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Okurky jako kvašáky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena