Flambované kuřecí kousky na paprice.
vývar | |
1 ks | kuře |
2 lžíce | rajčatový protlak |
3 ks | větší cibule |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
1 lžíce | pálivá mletá paprika |
2 ks | paprika zelená |
sádlo na smažení | |
slivovice nebo meruňkovice na flambování |
Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na 8 - 10 dílů podle velikosti kuřete. Cibule očistíme a nakrájíme najemno. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky.
V kastrole rozpustíme sádlo, na kterém zpěníme pokrájené cibule. Vložíme naporcované kuře a osmahneme dozlatova. Přidáme lžíci sladké a pálivé papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky. Vše osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec omáčku zahustíme 2 lžícemi rajčatového protlaku.
Při podávání polijeme maso pálenkou, zapálíme a krátce na to plamen zhasneme. K masu přidáme omáčku a podáváme s rýží nebo těstovinami.
autor janakrejsova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena