Ohnivé fazole

Podušené fazole s chilli papričkami, slaninou, pivem a spoustou voňavého koření se hodí jako příloha k masu, ale i jako lehký hlavní chod s chlebem.


3.0586x
30 min

Ingredience

1 kscibule
0.5 hrnkupivo
2 lžícepolohrubá mouka
100 ganglická slanina
1 konzervapikantní fazole

podle chuti

česnek
sůl
kmín
chilli paprička
oregano
mletý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričky nakrájíme na malé kousky. A můžeme se pustit do přípravy ohnivých fazolí. Na rozpáleném tuku osmahneme cibulku, přidáme slaninu a znovu společně osmažíme. Zasypeme moukou, rozmícháme, zalijeme nálevem z fazolí a chvíli provaříme. Přidáme česnek, nakrájené chilli papričky, fazole a dochutíme solí, pepřem a kořením. Ohnivé fazole nakonec zalijeme pivem a dusíme asi 15 minut. Ohnivé fazole ihned podáváme, jsou skvělou přílohou i jednoduchým hlavním chodem, když nemáme moc času na zdlouhavé vaření.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ohnivé fazole

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena