Ohnivé fazole

Podušené fazole s chilli papričkami, slaninou, pivem a spoustou voňavého koření se hodí jako příloha k masu, ale i jako lehký hlavní chod s chlebem.


3.0586x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričky nakrájíme na malé kousky. A můžeme se pustit do přípravy ohnivých fazolí.

Na rozpáleném tuku osmahneme cibulku, přidáme slaninu a znovu společně osmažíme. Zasypeme moukou, rozmícháme, zalijeme nálevem z fazolí a chvíli provaříme. Přidáme česnek, nakrájené chilli papričky, fazole a dochutíme solí, pepřem a kořením. Ohnivé fazole nakonec zalijeme pivem a dusíme asi 15 minut.

Ohnivé fazole ihned podáváme, jsou skvělou přílohou i jednoduchým hlavním chodem, když nemáme moc času na zdlouhavé vaření.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ohnivé fazole

Zpět na recept