Ohnivá vegetariánská rýže

Recept nejen pro vegetariány a vegany. Směs zeleniny, sóji, rýže a koření.


3.06x
45 min

Ingredience

0.5 kspórek
2 balíčkyrýže
1 lžičkakari
1 lžícefrancouzská hořčice
2 lžíceolivový olej
0.5 dlzeleninový vývar
3 kssterilované okurky
1 lžičkamletá sladká paprika
1 dlrajčatové pyré
1 balíčeksójové kostky
0.5 sklenkysterilovaná kapie
1 balíčekmražená zeleninová směs
2 lžícesladká sojová omáčka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
chilli vločky

Postup přípravy

Sójové kostky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, stačím jim 15 minut. Poté je scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a po vychladnutí nakrájíme na drobnější kousky. Rýži uvaříme v osolené a kari dochucené vodě doměkka.

Mezitím si připravíme zeleninu. Mraženou směs hrášku, mrkve a kukuřice povaříme 4 - 5 minut v osolené vodě, poté scedíme, vývar si ponecháme. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Sterilované okurky nakrájíme na menší kousky stejně jako sterilovanou kapii.

V hluboké a velké pánvi rozpálíme olej, nejprve osmahneme pórek, na něj přihodíme veškerou zeleninu, sóju a začneme dochucovat. Zakápneme sojovou omáčkou, posypeme mletou paprikou a chilli vločkami (podle chuti). Místo chilli vloček lze použít mleté chilli. Směs zalijeme trochou vývaru, rajčatovým pyré nebo kečupem, přidáme lžíci hořčice a pepř. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni asi 10 minut dusit, aby se chutě spojily. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a dobře vše promícháme.

Ohnivou vegetariánskou rýži podáváme jako hlavní chod. Může být více či méně pikantní.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ohnivá vegetariánská rýže

Zpět na recept