Ohnivá krkovička

Recept na pikantní vepřovou krkovičku, která nejlépe chutná s opečenými bramborami.


4.614x
75 min
1×

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovičky omyjeme a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme uležet asi 15 minut.

Mezitím si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Čtyři stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Dále nakrájíme na plátky malou feferonku.

Poté maso opečeme na pánvi v rozpáleném oleji z obou stran. Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem. Maso přeložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu a vše zalijeme ostrým kečupem. Nezapomeneme přidat šálek vody. Přikryjeme horním dílem zapékací mísy.

Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka.

Upečené maso servísujeme na talíř, vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninová obloha.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ohnivá krkovička

Zpět na recept