Vaření.czReceptyObyčejný bílý ošatkový chléb

Obyčejný bílý ošatkový chléb

Recept na úplně obyčejný bílý ošatkový chléb.


2.813x
160 min

Ingredience

2 lžičkysůl
1 lžičkacukr krystal
250 mlvlažná voda
21 gčerstvé droždí
500 ghladká mouka extra special 00

Postup přípravy

Do mísy robota prosejeme hladkou mouku extra speciál 00 a promícháme se solí. Do jamky v mouce rozdrobíme čerstvé droždí, posypeme cukrem krystal, zalijeme vlažnou vodou a necháme vykynout kvásek - asi 15 minut. Potom mísíme v robotu nejprve na rychlosti č. 1 asi 10 minut a na rychlosti č. 2 ještě 4 minuty, až dostaneme hladké, lesklé, pružné, nelepivé a poloměkké těsto, které dáme do pomoučněné kulaté ošatky, pomoučníme i vrch těsta, přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple vykynout do dvojnásobného objemu - asi 1 hodinu. Vykynuté těsto vyklopíme na plech vystlaný teflonovou fólií, vložíme péct do trouby vyhřáté na 230 °C, pečeme na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem při této teplotě 10 minut, teplotu snížíme na 190 °C a pečeme ještě 45 minut, přičemž na spodek trouby jsme dali hrneček s horkou vodou, aby se během pečení vytvořila pára. Upečený obyčejný bílý ošatkový chléb vybereme, necháme úplně vychladnout a až po vychladnutí pokrájíme na krajíce. Jde o jednoduchý, ale velmi chutný obyčejný chléb s měkkou střídkou a křupavou kůrkou
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Obyčejný bílý ošatkový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena