Obrácený jablečný koláč

Jednoduchý, rychlý a velmi dobrý koláč vhodný k odpolednímu čaji.


4.4163x
60 min
32×

Postup přípravy

Formu o průměru 20 - 23 cm vymažeme tukem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Odebereme požadované množství.

Na dno hezky naaranžujeme plátky jablek, po vyklopení totiž budou navrchu. Jablka posypeme 1/2 šálkem cukru, citronovou kůrou, skořicí, muškátem a pokapeme citronovou šťávou. Než jablka zalijeme těstem, poprášíme je moukou a přelijeme rozehřátým máslem.

Ušleháme vejce, až jsou nadýchaná. Vmícháme zbytek másla a mléko. Směs nalijeme do směsi mouky, zbytku cukru, soli a prášku do pečiva. Lehce spojíme. Vzniklým těstem zalijeme jablka v koláčové formě.

Obrácený jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 - 40 minut.

Upečený obrácený jablečný koláč přiklopíme talířem a obrátíme jej. Koláč ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat.
user-icon

autor Zorka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obrácený jablečný koláč

Zpět na recept