Jak využít starší chléb? Není nic jednoduššího než topinky a oblíbený chleba ve vajíčku! Tenhle je krásně obložený a chutná ještě o to víc. A tak trochu nezdravou snídani obohatíte o pár zdravých surovin.
4 plátky | starší chléb |
3 ks | vejce |
na ozdobu | |
---|---|
zelenina | |
Camembert | |
niva | |
na potření | |
hořčice plnotučná | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Chléb obalíme v rozšlehaných vejcích, která jsme osolili a opepřili.
V rozpáleném oleji smažíme chleby ve vajíčku z obou stran dozlatova.
Ještě teplé chleby ve vajíčku potřeme hořčicí, obložíme libovolnou zeleninou, sýrem (plísňový sýr, Camembert apod.) a ihned podáváme. Chleby ve vajíčku jsou skvělé jako svačina či rychlá večeře.
Už žádné plýtvání! Jak využít starý chleba v kuchyni?
Každému občas doma nějaký ten kus chleba zbyde, ale pokud ho nenecháte v sáčku, kde zplesniví, ale třeba v bedýnce ve spižírně, kde jen vyschne a ztvrdne, můžete ho sice věnovat sousedům, kteří mají slepice, ale můžete ho také docela dobře zužitkovat v kuchyni.
Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem
Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká
Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena