Obložený bochník

Recept pro milovníky chleba, které nebaví klasika.


4.88x
35 min
1×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
sůl
2 ksvejce
150 gmáslo
2 kscibule
1 kschléb
150 gsýr
mletý černý pepř

podle chuti

zelenina
100 gměkký salám
100 gsuchý salám

Postup přípravy

Chleba nakrájíme na plátky, které ale nedořízneme. Bochník by měl zůstat v celku. Plátky jsou široké asi 1,5 cm. Salám nakrájíme na plátky, cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu podle chuti očistíme a nakrájíme také na plátky. Česnek očistíme a nasekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme česnek a orestujeme jej. Odstavíme a máslový česnek osolíme a opepříme. Necháme jej vychladnout. Česnek pořeme z obou stran všechny nakrojené krajíce. Mezi krajíce naskládáme vše, co máme připravené a na co máme chuť. Ideální je sýr nastrouhat a smíchat s vajíčkem. Sýr se dostane lépe všude. Povrch chlebíku nakonec ještě potřeme máslovým česnekem. Potom obložený bochník zabalíme do alobalu, dáme na plech a do trouby. Bochník pečeme tak 20 minut asi na 200 °C. Upečený bochník rozbalíme a dopečeme ještě 10 minut, aby byl křupavý. Obložený bochník po upečení nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Chleba můžeme naplnit něčím jiným a vyzkoušet spoustu jiných kombinací.
user-icon

autor ivannka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Obložený bochník

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena