Obložená topinka

Pikantní křupavá topinka schovaná vajíčkem, salámem, žampiony a sýrem. Vynikající recept na chuťovku k pivu nebo večeři.


2.91422x
30 min

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
4 ksžloutek
1 lžícesádlo
4 plátkychléb
75 gpórek
2 lžícekečup
200 gsalám
4 plátkyeidam
100 gsterilované žampiony

podle chuti

chilli koření

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Česnek oloupeme. Zeleninu očistíme. Salám nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Na pánvi si rozpálíme lžíci másla a osmahneme na něm salám. Přidáme žampiony, pórek, ochutíme chilli kořením a orestujeme. Směs přelijeme kečupem a jen krátce prohřejeme. Na druhé pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a dokřupava orestujeme plátky chleba. Potřeme je česnekem. Na potřené topinky navršíme salámovou směs, ozdobíme plátkem sýra a do středu topinky opatrně umístíme žloutek. Připravenou topinku zprudka zapečeme v troubě, aby se vejce propeklo a sýr rozpekl. Zapečenou obloženou topinku ihned podáváme, aby byla horká a sýr se táhl. Lze ji ovšem podávat i studenou, ale není to ono. Podle chuti můžeme topinku ozdobit chilli kořením nebo mletou sladkou paprikou a nesmí chybět petrželka.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Obložená topinka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena