Novoroční zbytková polévka

Zůstalo vám po bujaré oslavě spousta zbytků salámů a sýrů? Nejlepší způsob, jak je zužitkovat, je uvařit skvělou polévku.


3.1125x
45 min
1×

Ingredience

3 lžíceolej
5 ksbrambory
1 kscibule
2 ksmrkev
5 lžicčočka
3 lžícemáslo na smažení
1 hrstsušené houby
4 lžíceovesné vločky
1 kostkazeleninový bujón

podle chuti

sůl
vegeta
mletý černý pepř

na ozdobu

2-3 plátkychléb
sýr

podle potřeby

salám
hotová jíška
uzená rolovaná plec

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do horké vody. Mrkev, brambory a cibuli očistíme. Vše nakrájíme na kostičky. Zbylý salám a uzené maso nakrájíme.

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a pomalu na něm necháme zrůžovět cibuli. Přidáme uzeniny a necháme vše restovat dozlatova. Pak vsypeme brambory, mrkev a čočku a vše opět osmažíme. Zeleninu zalijeme horkou vodou, přidáme houby, zeleninovou kostku a vaříme, dokud brambory a houby nezměknou.

Polévku ochutíme vegetou, pepřem, případně osolíme. Nakonec hotovou novoroční polévku zahustíme hotovou jíškou.

Během vaření polévky si nasucho opražíme vločky a vsypeme je do polévky. Chleba nakrájíme na kostičky a na pánvi je opražíme dozlatova. Sýr nastrouháme.

Novoroční zbytkovou polévku servírujeme horkou. Před podáváním ji posypeme kostičkami chleba a strouhaným sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Novoroční zbytková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena