Hustá polévka z červené čočky

Recept na skvělou luštěninovou polévku, které je za 20 minut na stole.


4.04x
25 min

Postup přípravy

Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Čočku propláchneme.

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a nejprve osmahneme pórek. Poté přisypeme čočku, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Přidáme kmín, pepř, zeleninový bujon (kupuji ve zdravé výživě) a libeček, promícháme a dáme vařit. Polévku vaříme 15 minut, je to rychlovka. Nakonec přidáme hrst prosáté hrašky na zahušťování (bez lepku) a krátce provaříme. Podle chuti přidáme sušený česnek a nakonec polévku z červené čočky dosolíme.

Hustá polévka z červené čočky chutná nejlépe s krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hustá polévka z červené čočky

Zpět na recept