Nevařený džem z rybízu

Trošku pracnější recept na zdravé uchování černého rybízu.


4.826x
90 min
5×

Postup přípravy

Černý rybíz opereme, "stáhneme" ze stonků a necháme okapat; můžeme použít i směs v poměru 4:1 (černý:červený či bílý).

Veškerý rybíz 5 minut mixujeme, přidáme 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Necháme 10 minut odpočívat, přidáme dalších 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Opět necháme 10 minut odpočívat a znovu přidáme 200 g cukru a 5 minut mixujeme. Vše ještě opakujeme 2x do vypotřebování cukru. Příprava trvá něco málo přes hodinu.

Nevařeným džemem z rybízu naplníme menší sklenice, do každé nalijeme lžičku rumu, zavíčkujeme a vychladlé skladujeme v lednici.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nevařený džem z rybízu

Zpět na recept