Netradiční kaštanová polévka

Jednoduchá krémová polévka z jedlých kaštanů s příchutí zázvoru.


4.619x
35 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
0.5 kscibule
300 gjedlé kaštany
0.5 hrstěčerstvá rucola
1 lsilný zeleninový vývar

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
0.5 lžícečestvý zázvor

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Kaštany zbavíme slupek tak, že seřízneme jejich plochou část, vhodíme do osolené vařící vody a necháme stát asi 5 minut. Potom je lehce oloupeme. Zázvor očistíme a nastrouháme. Rukolu jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Oloupané kaštany uvaříme doměkka, scedíme a rozmixujeme na hladkou kaši, kterou ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

Na másle zpěníme cibulku, česnek a strouhaný zázvor. Vše zalijeme vývarem, vmícháme kaštanovou kaši a krátce povaříme. Nakonec vmícháme rucolu a podle potřeby dosolíme.

Polévku na talíři zjemníme jednou lžící zakysané smetany a podáváme s krutóny nebo tousty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Netradiční kaštanová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká