Nenáročný koláč z bramboráčků, které přikryjeme dýní Hokkaido a smetanovou omáčkou. Netradiční dýňový koláč s bramboráčky je efektní použití zeleniny.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Poleva
Vejce2 ks
Mléko4 lžíce
Majoránka1 lžíce
Smetana150 ml
Kukuřičný škrob1 lžička
Ostatní
Jarní cibulka1 svazek
Slunečnicová semínka40 g
Brambory (typ B)500 g
Dýně Hokaido600 g
Postup přípravy
Slunečnicová semínka orestujeme na pánvi bez tuku.
Připravíme si malé bramboráčky podle receptu bramboráky. Tvoříme ale menší bramboráčky. Bramboráčky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce.
Umytou dýni rozkrojíme, vybereme semínka a nakrájíme na slabé plátky.
Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na slabá kolečka. Promícháme vejce, smetanu, mléko, škrob a dochutíme kořením.
Do zapékací mísy skládáme malý bramboráček, dýňový plátek, kolečko cibulky. Klademe pěkně blízko sebe a pokračujeme do ukončení všech surovin.
Plnou mísu zalijeme dochucenou smetanou a posypeme semínky.
Formu vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Upečený koláč vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout.
Netradiční dýňový koláč s bramboráčky po 10 minutách nakrájíme na kostky a podáváme jako chuťovku.