Nesovická bábovka

Nadýchaná kynutá bábovka ze sušeného droždí.


4.618x
75 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
5 ksvejce
150 gmáslo
4 lžícerum
125 mlmléko
50 grozinky
200 gcukr krupice
500 ghladká mouka
1 lžičkacitronová kůra
125 mlsmetana ke šlehání
50 gmandlové lupínky
1 balíčeksušené droždí

na obalení

cukr moučka

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, droždí, cukr, rozinky, mandle a citronovou kůru. Žloutky vyšleháme s rozměklým máslem, rumem a smetanou do světlé pěny. Do sypké směsi vlijeme teplé mléko a promícháme. Pak přidáme žloutkovou pěnu a opět vše vařečkou promícháme. Jako poslední do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků a špetky soli. Těsto necháme v teple 30 minut kynout. Bábovkovou formu vymažeme olej a vlijeme těsto, které stěrkou nahrneme od středu ke krajům. Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 180 °C. 10 minut před dopečením bábovkovou formu zakryjeme kusem alobalu. Nesovickou bábovku necháme ve formě částečně vychladnout, potom ji opatrně vyklopíme a bohatě posypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nesovická bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena