Nesovická bábovka

Nadýchaná kynutá bábovka ze sušeného droždí.


4.618x
75 min
1×

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, droždí, cukr, rozinky, mandle a citronovou kůru.

Žloutky vyšleháme s rozměklým máslem, rumem a smetanou do světlé pěny.

Do sypké směsi vlijeme teplé mléko a promícháme. Pak přidáme žloutkovou pěnu a opět vše vařečkou promícháme. Jako poslední do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků a špetky soli. Těsto necháme v teple 30 minut kynout.

Bábovkovou formu vymažeme olej a vlijeme těsto, které stěrkou nahrneme od středu ke krajům.

Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 180 °C. 10 minut před dopečením bábovkovou formu zakryjeme kusem alobalu.

Nesovickou bábovku necháme ve formě částečně vychladnout, potom ji opatrně vyklopíme a bohatě posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nesovická bábovka

Zpět na recept