Nepravá srnčí pečeně

Návod na to, jak z hovězího srdce připravit chutnou nepravou zvěřinu.


3.84x
120 min

Postup přípravy

Nejdříve si svaříme vodu, ocet, koření a sůl do nálevu, který necháme vychladnout. Do studeného nálevu naložíme očištěné a omyté srdce a necháme dobře odležet.

Polovinu slaniny nakrájíme na špikovací nudličky, polovinu na kostičky.

Odleželé srdce dobře prošpikujeme a na rozpuštěném másle a zbylé slanině ze všech stran důkladně opečeme. Pak maso podlijeme nálevem, osolíme a dusíme doměkka.

Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji k měkkému masu. Povaříme.

Maso krájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nepravá srnčí pečeně

Zpět na recept